Artykuły z kategorii: Gastronomia, artykuły spożywcze
Jak często Polacy jedzą w restauracji?
W niektórych kulturach częste wyjścia do restauracji są częścią tradycji. Przeciętny Włoch spożywa posiłek poza domem nawet trzy razy w tygodniu. Jak to wygląda w Polsce? Okazuje się, że blisko połowa z nas wcale nie jada w lokalach lub robi to tylko z okazji wyjątkowych wydarzeń. Statystyczny Pol
Restauracyjne „być albo nie być”…
Krytycy kulinarni wbrew pozorom wykonują bardzo odpowiedzialną pracę. To właśnie oni decydują o tym, czy dana restauracja będzie w najbliższym czasie postrzegana jako najmodniejszy lokal w mieści, czy też zwyczajna garkuchnia. Opinia cenionego krytyka kulinarnego może znacząco wpłynąć na postrzegan
Warsztaty kulinarne dla każdego
Gotowanie w naszym kraju jest coraz popularniejsze. Coraz więcej ludzi nie spędza czasu w kuchni bo musi, ale dlatego, że lubi. Przede wszystkim kobiety, ale także mężczyźni. Dlatego programy kulinarne nadal cieszą się takim powodzeniem, a wiele osób zapisuje się także na warsztaty kulinarne. www